De trainer

Hanneke Oonk heeft meer dan 15 jaar ervaring als IC-verpleegkundige. Bij het Instituut voor Mindfulness is zij opgeleid tot MBSR-trainer. Als counsellor en EMDR master practitioner begeleidt zij binnen haar praktijk Gezondheidszorgcoach vooral mensen die te maken hebben met de gevolgen van een (IC) opname, ziekte, verlies en stresservaring. Vanuit haar achtergrond als verpleegkundige op de IC en de nazorg-poli is zij sterk betrokken bij ex-IC-patiënten en hun naasten.


De ervaringsdeskundige

Idelette Nutma heeft gewerkt als verpleegkundige en is zelf ex-IC-patiënt. Zij is auteur van het boek Septische shock en richtte Sepsis en daarna op voor ervaringsdeskundige begeleiding en voorlichting. Daarnaast verzorgt zij de workshop Sepsis en Daarna. Meer recent bracht zij ook het boek Sepsis en daarna uit. Zij is mede-initiatiefnemer van de website opeenicliggen.nl.  Idelette beschrijft o.a. handvatten en mogelijkheden voor een duurzaam herstel in het werkboek. 

Hanneke is actief binnen de landelijke Stichting Family and patient Centered Intensive Care (FCIC). Deze stichting stelt zich tot doel: het delen en verspreiden van kennis over de psychosociale, cognitieve en fysieke gevolgen die een opname op een intensive care (IC) heeft voor patiënten en hun naasten. De FCIC beoogt daarmee de impact van opname en behandeling op een IC in al zijn facetten te beperken.

Recentelijk  is vanuit de FCIC de patiëntenorganisatie IC Connect opgericht. 

 

De website www.fcic.nl is een platform voor IC-professionals, wetenschappers en ervaringsdeskundigen waar kennis, ervaringen, beleid en ideeën ten aanzien van alle aspecten van patiënt- en familiegerichte intensive care zorg en van post-intensive care zorg gedeeld kunnen worden.

De website www.icconnect.nl is gericht op de Intensive Care patiënt en hun naasten en geeft informatie over de Intensive Care en de mogelijke gevolgen hiervan.