De trainer

Hanneke Oonk heeft meer dan 15 jaar ervaring als IC-verpleegkundige. Bij het Instituut voor Mindfulness is zij opgeleid tot MBSR-trainer. Als counsellor en EMDR master practitioner begeleidt zij binnen haar praktijk Gezondheidszorgcoach vooral mensen die te maken hebben met de gevolgen van een (IC) opname, ziekte, verlies en stresservaring. Vanuit haar achtergrond als verpleegkundige op de IC en de nazorg-poli is zij sterk betrokken bij ex-IC-patiënten en hun naasten.


De ervaringsdeskundigen

Idelette Nutma is ervaringsdeskundige en heeft zelf op een IC gelegen. Daarvoor had ze circa 10 jaar gewerkt in de zorg als verpleegkundige, teamleidster en hoofd. Samen met Rob Bruntink heeft zij de website opeenicliggen.nl opgezet. Daarnaast geeft ze lezingen over de gevolgen van een IC-opname en is ze schrijfster van de boeken Septische shock en Sepsis en daarna. Idelette beschrijft o.a. in het werkboek handvatten en mogelijkheden  voor een duurzaam herstel. Naast Idelette zijn de vele andere ontmoetingen met ervaringsdeskundigen onmisbaar geweest bij de ontwikkeling van de Balanstraining. De persoonlijke verhalen gaven een rijk inzicht in de diversiteit van de klachten, de ervaringen en de behoeften maar ook in de gemeenschappelijkheid hierin.

Hanneke is actief binnen de landelijke Stichting Family and patient Centered Intensive Care (FCIC). Deze stichting stelt zich tot doel: het delen en verspreiden van kennis over de psychosociale, cognitieve en fysieke gevolgen die een opname op een intensive care (IC) heeft voor patiënten en hun naasten. De FCIC beoogt daarmee de impact van opname en behandeling op een IC in al zijn facetten te beperken. Dit doet de FCIC in samenwerking met patiëntenorganisatie IC Connect.

De FCIC en IC Connect onderschrijven de meerwaarde van de Balanstraining.

 

De website www.fcic.nl is een platform voor IC-professionals, wetenschappers en ervaringsdeskundigen waar kennis, ervaringen, beleid en ideeën ten aanzien van alle aspecten van patiënt- en familiegerichte intensive care zorg en van post-intensive care zorg gedeeld kunnen worden.

De website www.icconnect.nl is gericht op de Intensive Care patiënt en hun naasten en geeft informatie over de Intensive Care opname en de mogelijke gevolgen hiervan.

Download
FCIC en IC Connect
Aanbeveling Balanstraining.pdf
Adobe Acrobat document 429.2 KB